Betting på fotball – en snabbguide

Fotball og betting

Betting er noe som fotballfans rundt om i verden ofte forener med deres lidenskap for deres respektive favorittlag. Avhengig av hvilken tilnærming og holdning man har til å satse på fotball, brukes det mye tid og krefter på å finne de riktige oddsanledningene, de riktige strategiene – spesielle bankroll management, noe som samlet utgjør alfa/omega.

Hvordan bli en suksessfull fotball-better?

For å oppnå suksess med fotballbetting på nettet, bør du gjøre en grundig planlegging på samme måte som du ville ha gjort hvis du skulle starte et nytt  firma. Det kreves en godt gjennomtenkt og metodisk tilnærming. Det finnes ingen bli-rik-raskt-måte eller system og forpliktelse til den valgte strategien må brukes på en langsiktig måte. Målene dine må være «SMARTE»: Spesifikke; målbare; oppnåelige; realistiske; Tidsbestemte.

Forstå forskjellige typer betting

Absolutt klarhet og en god forståelse av forskjellene mellom Back og Lay bets er nødvendig. Dette gjelder særlig ved trading eller sikring av en gevinst hvor det er liten eller ingen tilsiktet risiko for tap involvert.

Tilstrekkelig kunnskap til å gjenkjenne et «verdi-bet»

Komplett kunnskap om hva et «verdi-bet» er og hvordan du beregner verdien av bet ved hjelp av statistikk er viktig for å kunne legge til «det lille ekstra» som du trenger for å konkurrere med bookmakere på flat mark. Det er en myte at folk stadig blir rik på gambling kun ved å ha en god magefølelse.

Identifiser target-ligaer og gjør hjemmeleksen

Vi analyserer kun ligakamper med mye historisk statistikk ettersom cup-kampene pleier å være engangshendelser, er mer volatile, og er for uforutsigbare i sin helhet.

Vær disiplinert, involvert og tålmodig

Hvis du begynner med gambling fordi du er desperat etter å tjene penger, gjør du det av feile årsaker. Da er du nemlig allerede altfor følelsesmessig knyttet til oppgavene fremover.

Hvis du imidlertidig liker fart og spenning og har besluttet å inngå en business-aktig tilnærming til å sikre deg en fast inntekt, da har du en god sjanse til å lykkes.

Hold en oversikt over finansielle poster, bare i tilfelle ligningskontoret trenger svar på hvordan du ble rik! (Vi blir alvorlige her!).

Matchodds

Dette er en veldig tradisjonell type bet som er meget populær i mange land. Her er utfordringen å forutsi en rekke fotballkamper , vanligvis mellom 12 og 16 kamper. «1» betyr hjemmesier, «X» betyr uavgjort, og «2» betyr borteseier.

Over/under

Dette er et to-veis alternativ. Spilleren satser på om det vil bli flere eller færre antall mål i kampen enn det som er sitert. I en fotballkamp , kan dette bli sett på som 0,5, 1,5, 2,5, etc. Også her, er antall scoringer på slutten av den normale spilletiden blitt tatt hensyn til.

For eksempel, hvis du satser Under 2,5 på en viss fotballkamp, vinner du på ditt bet hvis kampen ender med maksimalt 2 mål, altså hvis den ender med 0-0, 0-1, 1-0, 1-1, 2 -0, eller 0-2. Vice-versa, satser du Over 2,5, vinner du på ditt bet hvis kampen ender med 3 eller flere mål.

Over/Under-spill kan være av forskjellige typer, for eksempel: Over/Under 1,5, Over/Under 2,5, Over/Under 3,5, etc, men det kan også være bets selv på Over/Under 1,5 i første omgang, i andre omgang, etc.

Asian Handicap

Asian handicap betting er en bettingform hvor fotball-lagene er funksjonshemmet, slik at et sterkere lag må vinne med flere mål for at en punter betting kan vinne. Systemet har sin opprinnelse i Indonesia og har vunnet mye popularitet i det tidlige 20. århundre. Dette er en form for spredt betting. Handicap varierer vanligvis fra en fjerdedel mål til flere mål, i trinn på halv-eller til og med kvart mål.

Norsk Tipping

Norsk Tipping AS har statlig, nasjonalt monopol på en rekke pengespill i landet, og Kulturdepartementet avgjør selskapets spilleregler og hvor stor andel av innsatsbeløpet som går til gevinstene. Selskapets overskudd, de såkalte spillemidlene, fordeles i dag mellom idrett, kultur og en rekke humanitære formål.