Oppsummering av Silly Season

Sommerens overgangsvindu er endelig stengt og fotballfans verden over kan trekke pusten og gjøre en opptelling av stallen sin. Vinduet har vært preget av ville priser og mange rykter. Om du vil lese ekspertene sin mening kan du gå inn på tippetipset.net og lese tippekupongene fra eksperter. Noe overraskende er det mange spillere som er blitt tvunget til å bli værende i klubber de alle helst ville bort fra, for eksempel Alexis Sanches, Coutinho, Virgil Van Dijk og Ross Barkley.
The Guardian var en av storavisene som fulgte alt som skjedde på deadline day. Avisen peker på at det var nok av overraskende overganger som ble spikret de siste timene før overgangsvinduet stengte, blant annet var Tottenham og Chelsea svært aktive de siste timene før vinduet stengte.

De dyreste overgangene

Kylian Mbappe, den franske angriperen, har blitt linket til de fleste av storklubbene i Europa etter å ha scoret 14 mål i den franske toppdivisjonen i fjor og storspilt i Champions League. Noe overraskende endte han opp i PSG. Han blir utlånt i et halvt år, men vil bli kjøpt til neste år. Avtalen var til sammen verdt 180 millioner euro, og er dermed en av de dyreste overgangene i sommer. Om du vil lese om alle de største overgangene i sommer er nettstedet goal.com et godt sted å begynne.
Etter at Barcelona tapte Neymar til PSG har de vært desperate etter nye offensive krefter. De fikk inn den unge franskmannen Ousmane Dembele fra Dortmund for 105 millioner euro.
Den aller mest overraskende og omtalte overgangen er utvilsomt Neymar fra Barcelona til PSG. Neymar er lenge blitt sett på som arvtakeren til Lionel Messi i Barcelona, men det virker som Neymar ble lei av å spille andrefiolin og ville ha et lag som var bygget rundt han. Da kom PSG på banen med store penger fra Qatar i ryggen. Overgangen var til sammen verdt 222 millioner euro.
Chelsea skaffet seg den spanske spissen Morata fra Real Madrid for 70 millioner euro.
Romelu Lukaku gikk fra Everton til Manchester United for 75 millioner euro.

Sensasjonene

Den største sensasjonen var utvilsomt Neymar sin overgang til PSG fra Barcelona. Både fordi at han er kjent som verdens beste spiller etter Ronaldo og Messi, men også på grunn av den utradisjonelle måten overgangen ble gjennomført på, og i tillegg på grunn av den gigantiske overgangssummen.
Det virker som om Financial Fair Play er en saga blott i og med at lag med de store pengene finner måter å omgå reglene på. Neymar kjøpte seg ut av kontrakten med Barcelona med penger han fikk som «lønn» fra Qatar, som har store investeringer i PSG. Uansett vil det bli svært spennende å se hvor høyt PSG kan hevde seg i Europa med signeringene av blant annet Neymar og Mbappe.
Det er også verdt å nevne Lukaku sin overgang til Manchester United. Spilleren har over flere år prestert godt i Everton i Premier League, men man var usikker på hvordan han ville prestere i et mer ballbesittende lag. Etter tre mål på tre kamper i serien for Manchester United, er ekspertene nokså enige om at Romelu Lukaku var beredt til å ta det neste steget i karrieren og kjempe i toppen av Europa.

Beste unge spillere

Kylian Mbappe er bare 18 år men ble jaktet på av alle de største klubbene i Europa. Mange trodde lenge at han skulle gå til Real Madrid siden dette er hans favorittlag. Samtidig er han fra Paris opprinnelig så i etterpåklokskapens ånd er det kanskje ikke så overraskende at han valgte å gå til den franske storklubben, spesielt etter at de signerte Neymar.
Det er også verdt å nevne de andre spillerne fra Monaco som alle er 23 år, Bernardo Silva som gikk til Manchester City, Mendy som også gikk til Manchester City og Bakayoko som nå er Chelsea-spiller.

Skuffelsene

Skuffelsene handler mest om hvilke forventede overganger som gikk i vasken. Den mest omtalte er nok Coutinho sin forventede overgang til Barcelona. I og med at de mistet Neymar var Barcelona nok så desperate etter erstattere. Coutinho leverte inn en overgangsforespørsel til ledelsen i Liverpool og har vært ute av Liverpool-laget med mystiske sykdommer siden Barcelona meldte sin interesse. Liverpool sto likevel fast på at han ikke skulle selges, og han er per dags dato fortsatt i Liverpool.
Det har også vært mye snakk om at Alexis Sanches skulle bort fra Arsenal, til Manchester City. Han har bare et år igjen av kontrakten sin, men det virker som om Arsenal foretrekker å ha han i stallen denne sesongen og lar han gå gratis til neste år.
Det har også vært forventet at Ross Barkley skulle forlate Everton etter at Koeman har gjort det klart at han ikke er i planene hans. Barkley var på medisinsk sjekk hos Chelsea og alt var klart i går, helt til han ombestemte seg og vil heller vente et halvt år med å forlate klubben.

Sport streaming på nettet

Sport streaming på nettet

Sport streaming på nettet
Dersom du er en fotballfan og har en datamaskin med god bredbåndstilgang – og i vårt universum kan vi ikke tenke oss å leve på en annen måte – har du allerede alt du trenger for å ha tilgang til en hel verden av fotball. Og vi mener dette bokstavelig talt!

I mange år, ja helt siden internettets spede begynnelse, har vi alle benyttet denne teknologien til å komme oss enda nærmere fotballen via nyheter, resultater, høydepunkter – og, i det siste tiåret, mer og mer avansert streaming av kamper.

Dette har blitt noe som er litt av et eksistensgrunnlag for mange av oss. For vi har vårt favorittlag, også har vi andre favorittlag i andre land og ligaer, også liker vi ganske enkelt å se på fotball – nesten uansett hvem som spiller mot hvem.

Med din Mac, PC, mobil eller lesebrett, kan du se på fotball på nettet hvor du enn måtte befinne deg. Hjemme i sofaen, på en kaffebar og selvfølgelg på jobben – hvor det aldri skjer noe mer viktig enn hva laget ditt holder på med i første runde av ligacupen.

Nå for tiden er det også slik at du kan se på direkte streaming av fotballkamper uten at du behøver laste ned programvare eller installere filer. Det er isteden faktisk slik at om du befinner deg på et nettsted som forteller deg at du må laste noe ned for å se kampene, ja da er du temmelig sikkert på en illegal side og du burde forsvinne derfra så fort du kan.

Hvor kan du finne streaming av kamper?

Ja, det er her det kan begynne å bli litt problematisk. For det finnes utrolig mange nettsteder der ute som tilbyr streaming av fotball. Men, de aller fleste av disse er mer eller mindre illegale. Det betyr ikke bare at de bryter opphavsregler og stjeler kringkastingsrettigheter fra legitime organisasjoner og selskaper. Det betyr også at du utsetter deg selv for utrolig stor risiko for dataviruser og skadelig programvare som kan smitte datamaskinen din.

Det er langt tryggere å utforske to andre alternativer:

  • å betale for streamingen av kampene, eller
  • å åpne en konto på et spille- eller betting-nettsted.

Dette andre alternativet kan kanskje være en smule overraskende, men på mange måter er det den beste, tryggeste, og mest spennende måten å se favorittsporten din. De aller fleste av disse nettstedene vil la deg åpne en konto med et ganske så beskjedent kronebeløp – og dette gir deg umiddelbart tilgang til hundrevis av fotballkamper og andre sportsevenementer via streaming. Så ikke bare kan du se kampene dine i absolutt sikkerhet og fri fra bekymringer om dataviruser – du kan også satse en slant eller to!

Vi nevnte også at du kan betale for streaming-tjenester. Dette er noe som tilbys både av de store nasjonale og internasjonale kringkastingsselskapene – og dessuten finnes det nettsteder som ble lansert kun for dette formålet. I Norge finnes det mange alternativer, og selvsagt de store som ViaPlay.

Langt mer enn fotball

Langt mer enn fotball

Men la oss gå tilbake til streaming på betting-nettsteder. Som fotballfan er du sikkert også generelt sportsinteressert, og her har disse nettstedene med sine utrolig mye å by på. Det handler som sagt ikke bare om fotball som vises, men alle de store sportsbegivenhetene rundt omkring i verden.

Har du for eksempel gått rundt omkring i de siste par ukene og tenkt på at det hadde jo vært spennende å se hvordan denne boksekampen i Las Vegas mellom Mayweather og McGregor egentlig kommer til å gå? Vel, tro det eller ei, men om du åpner en konto på et betting-nettsted som vil vise denne kampen som hele verden snakker om, så kan du se Mayweather og McGregor-fighten gratis. Dette kan være vanskelig å tro, men det går.

Som du kan forstå er det mange måter å se på fotball og andre sportsbegivenheter via live streaming på nettet. Noen av dem medfører risiko – både for datamaskinen din og for din personlige informasjon. Andre innebærer at du må ut med til dels store pengebeløp for Pay Per View. Og så har du betting-nettstedene, som medfører gratis kamper, trygghet, spenning og kanskje en litt større bankkonto enn du hadde da kampen begynte.

Norske fotballspillere i Bundesliga

Norge er en fotballglad nasjon og flere profesjonelle spillere flytter utenlands for å søke større utfordringer enn hva man kan oppnå i den norske toppserien, Tippeligaen. En av de mest populære destinasjonene til norske fotballspillere er Tyskland. Her frister toppspill i den øverste divisjonen, Bundesligaen.

Ligaen er delt opp i to divisjoner, Bundesliga og 2. Bundesliga. Disse to divisjonene regnes som Tysklands profesjonelle fotballserier og ble opprettet i 1963. De første årene besto ligaen av 16 klubber. Etter det har serien hatt 18 klubber, men unntak av 1991/92 sesongen. Bayern München har vunnet serien 25 ganger og er den mestvinnende klubben gjennom tidene. På delt andreplass finner vi Borussia Mönchengladbach og Borussia Dortmund med fem serie hver. Bundesligaen odds er populer blant norske oddsspillere og mange nordmenn spiller i Tysklands liga.

Jørn Andersen

Jørn Andersen Bundesliga

Jørn Andersen er den nordmannen med flest scoringer i Bundesligaen med sine 243 kamper og 67 nettkjenninger for fem forskjellige klubber. I dag er Andersen trener for det Nordkoreanske landslaget i fotball. Arne Larsen Økland scoret til sammen 43 mål i løpet av tre sesonger for Bayer Leverkusen, noe som gir han andreplass på toppscorerlisten. Vi har valgt å se nærmere på de ti beste nordmennene som i dag spiller fotball i den tyske ligaen.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi ble født i byen Al-Hoceima ved kysten av Marokko i 1988, og flyttet til Norge som 12-åring. Hans talent for fotball ble oppdaget tidlig og ble en del av fotballaget Fredrikstad.I tillegg til glimrende spill i Fredrikstad, har Elyounoussi spilt landslagsfotball for U17, U23, og A-laget.

I 2008 ble han solgt til Nederlandske SC Heerenveen for ca 25 millioner kroner. Før 2011 sesongen signerte han en tre års kontrakt med Fredrikstad, men gikk til Rosenborg allerede i 2012. I juni året etter annonserte klubben at Elyounoussi var solgt til tyske Hoffenheim. I løpet av sine tre sesonger i Bundesligaen scoret han 5 mål. I dag spiller han hos Olympiakos etter en overgang verdt 10 millioner kroner.

Ruben Yttergård Jenssen

Ruben Yttergård Jenssen Norge

Ruben Yttergård Jenssen er født og oppvokst i Tromsø og startet sitt fotball-liv på aldersbestemte lag for nettopp Tromsø. Foran 2006-sesongen ble han tatt opp i A-stallen til laget og tilbudt en fire års proffkontrakt. Som 17 åring fikk han sin Tippeliga-debut mot Molde Fotballklubb. Sommeren 2013 ble han solgt til tyske Kaiserslautern i 2. Bundesliga. I dag spiller han for den nederlandske klubben FC Groningen etter at kontrakten med Kaiserslautern gikk ut.

Mats Møller Dæhli

Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard
Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli spiller Playstation

En annen nordmann i den tyske serien er Mats Møller Dæhli. Mats ble født i Oslo i 1995 og spiller i dag i den tyske Bundesliga-klubben Freiburg. Han er omtalt som et av Norges  største fotballtalenter. På sin 17-årsdag skrev Møller Dæhli under på en proffkontrakt med den engelske klubben Manchester United. I 2013 ble han tatt ut til A-lagstroppen for det norske landslaget. Samme året signerte han en to og et halvt års kontrakt med Molde. Året etter returnerte han til Premier League for Cardiff City, og senere samme år flyttet Mats til Tyskland for å spille for SC Freiburg.

Fler norske spiller

Vegar Eggen Hedenstad spiller i dag for den tyske klubben FC St. Pauli. Tidligere har han spilt for Elverum Fotball, Stabæk og Bundesligaklubben SC Freiburg. Han gikk til sistnevnte for en overgangssum i nærheten av 4,7 millioner kroner.

Veton Berisha spiller spiss for den tyske 2. Bundesliga klubben Greuther Fürth. Tidligere har han spilt for Egersund IK og tippeligalaget Viking. Han spilte for sistnevnte fra 2011 til 2015, før han flyttet til Tyskland for 2015/16 sesongen. Totalt har Berisha scoret 10 mål i Bundesligaen i sine 46 kamper.

Trondheimsgutten Per Ciljan Skjelbred spiller i dag for den tyske klubben Hertha Berlin. Fra 2004 til 2011 var han å finne i den hvite Rosenborg-drakten. I 2011 flyttet Skjelbred til Tyskland for å spille for Hamburger SV. Etter to år ble han lånt ut til Hertha BSC, og sommeren 2014 ble han en tilbudt proffkontrakt og ble dermed en permanent spiller for klubben.

Håvard Nordtveit Bundesliga
Håvard Nordtveit

Den 26 år gamle Håvard Nordtveit spilte totalt 19 kamper på lån til FC Nürnberg i Bundesliga-sesongen 2009/10. Dagen før nyttårsaften i 2010 skrev han under på en tre og ett halvt års kontrakt med Borussia Mönchengladbach mot en overgangssum til Arsenal på 800 000 pund. 16 mai 2016 ble det offisielt at Nordtveit ville gå til West Ham United to måneder senere på en fem års kontakt.

Det er et par målvakter som i dag spiller i Bundesligaen, blant annet den norske målvakten Ørjan Nyland, som spiller for det tyske laget FC Ingolstadt 04. Tidligere har han spilt for Hødd og Molde Fotballklubb, i tillegg til flere landskamper for det norske laget.

En annen norsk målvakt som spiller i Bundesligaen er Rune Almenning Jarstein som gikk til Hertha Berlin i 2014. 32-åringen har tidligere spilt for Odd Grenland, Rosenborg og Viking før overgang til proffspill i Tyskland. Etter godt spill for Berlin-klubben ble han tilbudt en kontraktsforlengelse på tre og et halvt år, som tar oss frem til slutten av 2019 sesongen. I tillegg til imponerende spill i Tyskland, er Jarstein også førstekeeperen til det norske landslaget.

Midtstopperen Even Hovland har spilt for den tyske klubben Nürnberg siden overgangen i 2014. I 2011 ble han tildelt Kniksenprisen for årets forsvarsspiller og signerte en treårskontrakt for Molde i januar året etter. I tillegg til proffspill i Tyskland har Hovland også spilt fire landskamper for Norge.

 

Triks 2016

Triks 2016

Triks fra de aller beste fotballspillerne

I denne videoen kan du se andre delen av de beste fotballferdigheter og triks i 2016. Ultimate driblinginger, nutmeg/panna-ferdigheter, Elastico, sombrero og flere fantastiske ferdigheter fra de aller beste fotballspillerne.

Norge – Brasil i VM

Norge – Brasil i VM

VM-kampen mellom Norge-Brasil

En mektig kamp mot verdens fremste fotboldsnasjon. I dette videoklippet kan du se hele den berømte VM-kampen mellom Norge-Brasil i 1998. Norge lå under 0-1, men snudde kampen, og vant til slutt 2-1. Ufattelig nok var Norge klar for åttendedelsfinalen, og ufattelig nok hadde Norge vunnet over Brasil.