Norske Tippeligaen

Tippeligaen med Rosenborg og Kongsvinger.

Tippeligaen 2016 er den 72. sesongen i topp-ti fotballen i Norge. Konkurransen startet 11. mars 2016. På grunn av 2016-Europamesterskapet i fotball, var det en pause mellom rundene spilles 29. mai og 3. juli. De avgjørende kampene vil blir spilt den 6. november 2016.

Bakgrunn

Ligaen består av totalt 16 lag: de 13 beste lagene i 2015-sesongen; de to lagene som vant direkte opprykk fra 2015 norsk førstedivisjon, Sogndal og Brann; og Start, som vant opprykk/nedrykk i finalen mot Jerv.

Som du sikkert vet, er Tippeligaen den aller øverste fotballdivisjonen vi har her hjemme i Norge. Grunnen til at nettopp dette navnet ble valgt for ligaen, kommer av at Norsk Tipping har vært hovedsponsor helt tilbake til 1991. Toppligaen består av 16 fotballlag som skal kjempe om førsteplassen. I løpet av sesongen skal hvert av lagene spille to kamper mot hver motstander, en hjemmekamp og en bortekamp og alle lagene spiller 30 kamper hver – totalt 240 kamper. Sesongen varer fra mars til november måned.

Betting på norske Tippeligaen

Når vinteren er kommet for fullt, er fotballsesongen i Norge over for i år. Da Alle norske fotballentusiaster må da smøre seg med tålmodighet før de igjen kan benke seg foran TV-skjermene rundt i det ganske land, med utfylt tippekupong og heie på favorittlaget deres. Rosenborg klarte å holde stand på Tippeligaen i 2016, men klarer de å gjenta suksessen i Eliteserien 2017? Rosenborg og Brann stakk av med topplasseringen i 2016 og bygger seg opp til en ny og spennende sesong hvor de forhåpentligvis kan fortsette å hevde seg helt i toppen av ligaen.

Norsk fotball i ny profil med Eliteserien 2017

Sesongen og Eliteserien for 2017 blir kommer til å ha en noe annerledes profil for den norske fotballen. Forrige sesong var den siste sesongen hvor denne ligaen hadde navnet Tippeligaen. I neste sesong er det Eliteserien 2017 som vil trekke norske fotballfans til tv-skjermene, og deltagerne i Eliteserien 2017 blir de 13 beste fotball-lagene fra Tippeligaen 2016. Her tar man i tillegg med de to beste lagene fra 1. Divisjon. Et lag fra kvalifiseringen til Eliteserien 2017 vil også få muligheten til å delta. Kvalifiseringen til Eliteserien 2017 blir spilt i november måned og gir muligheten for at lag nr 14 fra Tippeligaen 2016 kan spille seg tilbake til Eliteserien 2017, samt lagene fra 3. til 6. plass fra 1. divisjon.

Hvem er favorittene for 2017?

Så, hvilke lag har klart å skaffe seg en god plassering for Eliteserien 2017? Det vil definitivt være vinnerne fra forrige sesong som blir favorittene for den neste sesongen. Men, som vi alle vet, fotball endrer seg raskt og med en gang den neste sesongen er i full gang, kommer vi til å få se hvordan det hele har utviklet seg denne gangen. Blir det slik at Trondheim- og Bergenslagene vil klare å forsvare plassen deres på tabellen for 2016, eller vil andre lag hevde seg mer når våren igjen byr på ny spenning og moro? Alt dette er selvsagt fremdeles ukjent, og dermed alt kan skje. Bare tiden vil vise hvem som finner veien til topps i Eliteserien 2017.

Rosenborg er det laget som raver helt i toppen av tabellen, og er den viktigste kandidaten til å vinne tittelen for denne sesongen. I de 10 kampene denne sesongen, tapte hjemmelaget bare en gang (8-1-1), og akkurat nå ser de ustoppelige ut. Rosenborg har det beste angrepet i ligaen og scoret hele 34 mål på 10 kamper i denne sesongen.

Tromsø er et lag som fremmet i Tippeligaen og hovedmålet deres er å unngå nedrykk. Etter 10 runder står laget i nedrykkssonen, men de har fortsatt tid til å forbedre prestasjonene sine og holde seg i ligaen. Publikum vet at det vil bli vanskelig for dette laget å gjøre noe positivt resultat mot det meget sterke hjemmelaget, men de har ingenting å tape så det forventes at de vil spille åpen og prøve å score. Tromsø scoret minst ett mål i hver av de fem av deres seks siste kamper i alle turneringene.