Oppsummering av Silly Season

Sommerens overgangsvindu er endelig stengt og fotballfans verden over kan trekke pusten og gjøre en opptelling av stallen sin. Vinduet har vært preget av ville priser og mange rykter. Om du vil lese ekspertene sin mening kan du gå inn på tippetipset.net og lese tippekupongene fra eksperter. Noe overraskende er det mange spillere som er blitt tvunget til å bli værende i klubber de alle helst ville bort fra, for eksempel Alexis Sanches, Coutinho, Virgil Van Dijk og Ross Barkley.
The Guardian var en av storavisene som fulgte alt som skjedde på deadline day. Avisen peker på at det var nok av overraskende overganger som ble spikret de siste timene før overgangsvinduet stengte, blant annet var Tottenham og Chelsea svært aktive de siste timene før vinduet stengte.

De dyreste overgangene

Kylian Mbappe, den franske angriperen, har blitt linket til de fleste av storklubbene i Europa etter å ha scoret 14 mål i den franske toppdivisjonen i fjor og storspilt i Champions League. Noe overraskende endte han opp i PSG. Han blir utlånt i et halvt år, men vil bli kjøpt til neste år. Avtalen var til sammen verdt 180 millioner euro, og er dermed en av de dyreste overgangene i sommer. Om du vil lese om alle de største overgangene i sommer er nettstedet goal.com et godt sted å begynne.
Etter at Barcelona tapte Neymar til PSG har de vært desperate etter nye offensive krefter. De fikk inn den unge franskmannen Ousmane Dembele fra Dortmund for 105 millioner euro.
Den aller mest overraskende og omtalte overgangen er utvilsomt Neymar fra Barcelona til PSG. Neymar er lenge blitt sett på som arvtakeren til Lionel Messi i Barcelona, men det virker som Neymar ble lei av å spille andrefiolin og ville ha et lag som var bygget rundt han. Da kom PSG på banen med store penger fra Qatar i ryggen. Overgangen var til sammen verdt 222 millioner euro.
Chelsea skaffet seg den spanske spissen Morata fra Real Madrid for 70 millioner euro.
Romelu Lukaku gikk fra Everton til Manchester United for 75 millioner euro.

Sensasjonene

Den største sensasjonen var utvilsomt Neymar sin overgang til PSG fra Barcelona. Både fordi at han er kjent som verdens beste spiller etter Ronaldo og Messi, men også på grunn av den utradisjonelle måten overgangen ble gjennomført på, og i tillegg på grunn av den gigantiske overgangssummen.
Det virker som om Financial Fair Play er en saga blott i og med at lag med de store pengene finner måter å omgå reglene på. Neymar kjøpte seg ut av kontrakten med Barcelona med penger han fikk som «lønn» fra Qatar, som har store investeringer i PSG. Uansett vil det bli svært spennende å se hvor høyt PSG kan hevde seg i Europa med signeringene av blant annet Neymar og Mbappe.
Det er også verdt å nevne Lukaku sin overgang til Manchester United. Spilleren har over flere år prestert godt i Everton i Premier League, men man var usikker på hvordan han ville prestere i et mer ballbesittende lag. Etter tre mål på tre kamper i serien for Manchester United, er ekspertene nokså enige om at Romelu Lukaku var beredt til å ta det neste steget i karrieren og kjempe i toppen av Europa.

Beste unge spillere

Kylian Mbappe er bare 18 år men ble jaktet på av alle de største klubbene i Europa. Mange trodde lenge at han skulle gå til Real Madrid siden dette er hans favorittlag. Samtidig er han fra Paris opprinnelig så i etterpåklokskapens ånd er det kanskje ikke så overraskende at han valgte å gå til den franske storklubben, spesielt etter at de signerte Neymar.
Det er også verdt å nevne de andre spillerne fra Monaco som alle er 23 år, Bernardo Silva som gikk til Manchester City, Mendy som også gikk til Manchester City og Bakayoko som nå er Chelsea-spiller.

Skuffelsene

Skuffelsene handler mest om hvilke forventede overganger som gikk i vasken. Den mest omtalte er nok Coutinho sin forventede overgang til Barcelona. I og med at de mistet Neymar var Barcelona nok så desperate etter erstattere. Coutinho leverte inn en overgangsforespørsel til ledelsen i Liverpool og har vært ute av Liverpool-laget med mystiske sykdommer siden Barcelona meldte sin interesse. Liverpool sto likevel fast på at han ikke skulle selges, og han er per dags dato fortsatt i Liverpool.
Det har også vært mye snakk om at Alexis Sanches skulle bort fra Arsenal, til Manchester City. Han har bare et år igjen av kontrakten sin, men det virker som om Arsenal foretrekker å ha han i stallen denne sesongen og lar han gå gratis til neste år.
Det har også vært forventet at Ross Barkley skulle forlate Everton etter at Koeman har gjort det klart at han ikke er i planene hans. Barkley var på medisinsk sjekk hos Chelsea og alt var klart i går, helt til han ombestemte seg og vil heller vente et halvt år med å forlate klubben.